Preskočite na glavni sadržaj

Godina čitanja u Zbirci Richter - zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti

Tradicionalne kreativne radionice subotom u Zbirci Richter zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, povodom Godine čitanja u organizaciji Ministarstvo kulture i medija, obojane su poticanjem kulture čitanja.
vrijeme: 04.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/zbirka.richter

Ciklus „Čitaj, crtaj, slikaj“ u kojem su nadahnuće i poticaj za likovno stvaralaštvo knjige o umjetnosti, umjetnicima, bojama i oblicima posvećen je djeci (od 5 do 10 godina). U ovu subotu se na prvoj radionici čitala knjiga A. Beaty i D. Robertsa „Iggy Peck Arhitekt“ o dječaku koji je zaljubljen u građenje i arhitekturu, nakon koje su djeca drvenih štapića samostalno izrađivala građevine.
 
Popodne je počeo i ciklus radionica kreativnog i kritičkog čitanja pod nazivom „Kako čitamo muzej“ namijenjen starijima od 54 godine. Cilj aktivnosti je uključiti radno aktivnu populaciju i osobe treće životne dobi u život kulturne ustanove te kroz dijalog s umjetničkim tekstovima potaknuti njihovu kreativnu interpretaciju. Posjetitelji su se danas upoznali s prostorom Zbirke Richter i s temeljnim pojmom za interpretaciju djela Vjenceslava Richtera – sintezom, koji susrećemo u njegovom teorijskom i praktičnom radu.
 
Ciklus „Crtaj, slikaj, čitaj“ vodi odgojiteljica predškolske djece, pedagoginja i profesorica povijesti Lana Gospodnetić, a ciklus „Kako čitamo muzej?“ povjesničarka umjetnosti i sociologinja Lora Rajčić i studentica francuskog jezika i povijesti umjetnosti Ivana Završki. Radionice su besplatne, financirane sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.
 
Galerija fotografija>>>