Preskočite na glavni sadržaj

Glazbeno-lutkarska adaptacija 'Karnevala životinja' u koprodukciji HD Split i GKL Split

Hrvatski dom Split u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Split po prvi put zajednički produciraju predstavu za djecu. Radi se o glazbeno-lutkarskoj adaptaciji Karnevala životinja koja će se premijerno pred splitskom publikom izvesti 30. siječnja u 19 sati u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića.
vrijeme: 30.01.2024. -
mjesto: Split

Ova jedinstvena predstava u režiji Siniše Novkovića predstavlja zajednički odgovor dviju ustanova u kulturi na potrebu stvaranja novih inovativnih pristupa razvoju publike u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Karneval životinja skladatelja Camille Saint-Saënsa je duhovita glazbena suita od četrnaest stavaka od kojih je svaki posvećen određenoj životinji ili grupi životinja. U ovoj je predstavi redatelj htio ogoliti kazalište i scensku glazbu do same srži pa je postavio svaki od tih stavaka ili životinja u različitu vrstu kazališta i žanrovske glume uz poštivanje originalnih skladbi. U ovih četrdeset i pet minuta, četiri talentirana glumca i jedan izvrstan klavirist će na duhovit i zabavan način prikazati Karneval životinja kakav još nije viđen.
Predstavu izvode Justina Vojaković Fingler, Sanja Crljen, Franjo Đaković, Stipe Gugić i Tonči Tranfić na klaviru. Kostime je za predstavu osmislila Sonja Obradović, a scenografiju, rekvizite i lutke Tina Vukasović Đaković. Oblikovanje svjetla potpisuje Lucijan Roki, ravnatelj GKL-a. Dizajn vizuala i animacija pripremila je Lucija Bužančić.

Predstava je predviđena za djecu od 3+ godine i traje 45 minuta. U veljači su 3 izvedbe u slobodnoj prodaji, subota 3./10/17. veljače u 11 sati.

Više informacija i raspored izvedbi možete pronaći na www.hdsplit.hr