Preskočite na glavni sadržaj

Gitarist Marijan Makar: djela Borisa Papandopula i Heitora Villa-Lobosa

Gitarist Marijan Makar: djela Borisa Papandopula i Heitora Villa-Lobosa
Izdavačka kuća Cantus objavila je novo diskografsko izdanje - album posvećen Marijanu Makaru u povodu njegova 90. rođendana - Gitarist Marijan Makar: djela Borisa Papandopula i Heitora Villa-Lobosa.
Album je posvećen Makarovu gitarskom umijeću te donosi snimke djela Borisa Papandopula i Heitora Villa-Lobosa iz 1976. i 1978. godine. Glazbenu produkciju snimaka potpisuje Dubravko Detoni, dok je za mastering CD-a bio zadužen Alan Šnajder. Tonsko snimanje ostvarili su Radan Bosner i Matija Brkić.
Vrijednost izdanja nalazi se, dakako, u dokumentu Makarova sviračkog talenta, ali i u raritetnim snimkama te u samim kompozicijama koje su na njemu objavljene.

Reprezentativno diskografsko izdanje Gitarist Marijan Makar: djela Borisa Papandopula i Heitora Villa-Lobosa dostupno je u Cantusovu webshopu, ali i na svim digitalnim platformama.



Vjerujemo da će diskografsko izdanje posvećeno Marijanu Makaru u povodu njegova 90. rođendana potaknuti brojne glazbenike i ljubitelje glazbe da se upoznaju s umijećem i ostavštinom toga vrijednog hrvatskog glazbenika, poručuju iz izdavačke kuće Cantus.