Preskočite na glavni sadržaj

Galerija SKC – gostujuća izložba stripa i ilustracija

Otvaranje skupne izložbe crteža autora i autorica stripa i ilustracije koji su sudjelovali na 1. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije održat će se u utorak, 22. ožujka 2022. godine, u riječkoj Galeriji SKC.
vrijeme: 22.03.2022. - 30.03.2022.
mjesto: Rijeka
url: http://www.skc.uniri.hr/kvarnerska-kolonija-autorskog-stripa-i-ilustracije/
Na izložbi će biti postavljene table stripa i ilustracije autora i autorica iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Opatije, Splita i Varaždina te autora i autorica iz Primorsko-goranske županije (KORINA HUNJAK, ANTONIO FILIPOVIĆ, IVAN MIŠKOVIĆ, DAMIR STEINFL, DAMIR STOJNIĆ).
 
Izložba će biti otvorena od 22. do 30. 3. 2022. godine, od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub), Kružna 8 Rijeka (Galerija SKC).
 
Cilj izložbe i kolonije je promocija stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike kako bi potakli mogućnosti razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izražaja. Ova prva Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora.
 
Umjetnički voditelj Kolonije je Damir Steinfl, autor stripova. 
Organizator je DIP, koji podržava stvaralaštvo i kulturnu produkciju autora prepoznatljivih crtačkih rukopisa.

Facebook-događanje