Preskočite na glavni sadržaj

Galerija Šira najavljuje izložbu radova studenata Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda

Otvorenje gostujuće skupne izložbe radova studenata Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu pod nazivom “Mind the gap” održat će se u srijedu 3. travnja u 19 sati u galeriji Šira u Zagrebu.
vrijeme: 03.04.2024. - 15.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/GalerijaShira/
Iz predgovora izložbe:
„Osnovni kriterij za odabir radova na skupnoj izložbi „Mind the gap“ bio je individualni pristup temama i problemima koji su važni za mlade generacije danas. Radovi govore o suvremenim društvenim temama, međuljudskim odnosima u specifičnim pseudourbanim sredinama naših prostora. Izbor tema je različit i individualan te odudara od očekivanog i donekle standardiziranog pristupa obrazovnih institucija u području likovnih i vizualnih umjetnosti. Svi radovi nastali su u akademskoj godini 2022.-2023. Zastupljeni su svi odsjeci Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.
Izbor radova napravljen je u mediju crteža na papiru i drugim dostupnim materijalima. No, neki radovi tvore i "mini" ambijentalne instalacije u prostoru. Neki su radovi monumentalniji, većih dimenzija atipičnih za crteže studenata. Nisu izostale ni skupine vrlo kvalitetnih radova malih dimenzija. U tom smislu se dobiva dinamičnost postava. Autori radova su studenti preddiplomskih i diplomskih studija, od 2. do 5. godine.“
red.prof.art. Zoran Dimovski

Izložbu u galeriji Šira možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16h) do 15.4. 2024.