Preskočite na glavni sadržaj

Gaia Radić: Babilonski viseći 'vrtovi'

Izložba NMG@PRAKTIKA_Gaia Radić: Babilonski viseći “vrtovi” otvara se u četvrtak, 22. rujna u 20 sati, u galeriji kluba Kocka, Dom mladih Split. 
vrijeme: 22.09.2022. - 30.09.2022.
mjesto: Split
url: https://mavena.hr/
'Gaia Radić ovom izložbom predstavlja site-specific prostornu instalaciju u kojoj se kroz bajkovite animacije bavi pojmovima simuliranog krajolika, kao i ulogom organske prirode u kontekstu suvremene “ekranske” svakodnevice.
Raznobojni kablovi u prostoru imitiraju korijenje te se protežu po zidovima i podu te također vise sa stropa, pritom podsjećajući na lijane.   Kako autorica navodi, svaka njena hiperrealistična animacija prezentira po jedan simulakrum, a svaki “simulakrum” dolazi s podnaslovima – odgovarajućim biblijskim citatima o Babilonu kao gradu, ali i kao duhu/Animi. Citati Gillesa Deleuza pridruženi su biblijskim kako bi pojasnili što je to “virtualno”, ali i da razluče (ili povežu) stvarnost i simulaciju stvarnosti. U tom magičnom odnosu, čovjeku postaje nejasno (i nebitno) gdje stvarnost završava, a simualacija počinje. Tada shvaćamo: tehnologija je najbliže što će čovjek ikad doći magiji.' - Katarina Duplančić, kustosica izložbe
Opširnije