Preskočite na glavni sadržaj

Filmu Stanke Gjurić nagrada za najbolji scenarij na festivalu u Argenitini

Igrano - animirani fantastični film 'Link' (2021.) Stanke Gjurić (koja potpisuje produkciju, režiju, scenarij, kameru i montažu), na Imdb kvalifikacijskom filmskom festivalu 'Četiri godišnja doba: Ljeto' u Argentini (Resistencija), pretposljednjeg dana 2021. osvojio je nagradu za najbolji scenarij.
vrijeme: 30.12.2021. -
mjesto: Argentina
url: https://teknochatfestivales.foroactivo.com/h10-summerfilmfestival

Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija, a Stankin je film ovaj put bio nominiran u čak tri kategorije: najbolja montaža, fikcija i scenarij.

Riječ je o art filmu u kojem se posebnom tehnikom montaže u svakom pojedinom kadru, u pokretnoj slici podijeljenoj popola, sjedinjuju crno-bijelo i kolor kako bi se bojom i 'nebojom' djetinjstvo odijelilo od odraslosti.

Stanku u djetinjoj dobi glumi petogodišnja Dakota Bilen iz Zagreba.

U objašnjenju stručnog žirija stoji: "Iznimno emocionalan film s izvrsnim scenarijem koji je savršeno strukturiran i koji istovremeno zadire u nekoliko kinematografskih žanrova: fantastika, animacija, fikcija, eksperimentalni...u scenama veličanstvene izvedbe glumica (djevojčice i žene) iskorištavajući vizualne mogućnosti u vrlo atraktivnoj izvedbi. Bravo!"