Preskočite na glavni sadržaj

Filmski program za djecu KinoKino otvara film 'Moj mačak Ru'

Projekcijom francuskog filma 'Moj mačak Ru' Guillaumea Maidatchevskog u subotu, 13. travnja, u zagrebačkom kinu Metropolis zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti počinje ovogodišnji Filmski program za djecu - KinoKino.
vrijeme: 13.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://kinokino.hr/

Riječ je o cjelogodišnjem filmskom programu za djecu u organizaciji Zagreb Film Festivala nastalog iz istoimenog filmskog festivala, koji se održavao od 2016. do 2022. godine s ciljem popularizacije europske kinematografije kod djece.
 
Uz popratne edukativne sadržaje program omogućuje poseban doživljaj odlaska u kino i utječe na stvaranje novih generacija kinopublike, pa projekcije prati analiza filma sa stručnim moderatorima diljem Hrvatske
 
Film otvaranja prati znatiželjnog mačića koji život počinje na pariškim krovovima, no uskoro ga udomi djevojčica Clémence i povede na odmor u idilično selo smješteno u srcu planina.
 
"Iako prvenstveno namijenjen djeci, film će kvalitetnom kinematografijom, glumačkim izvedbama te temama o odrastanju i slobodi zaintrigirati i odraslu publiku", ističe se u najavi.
 
Ostatak programa donosi izbor recentnih dugometražnih filmova za djecu iz cijelog svijeta koje će publika moći pratiti u zagrebačkim gradskim kinima (kino Metropolis, kino Kinoteka) kao i u partnerskim kinima članovima Kino mreže (Art kino Arsen i drugima).
 
Filmovi glavnog programa namijenjeni su djeci uzrasta od 7 do 12 godina, dok će predškolci moći uživati u projekcijama popularnog programa Moj prvi odlazak u kino.
 
Ostvarenja koja će se prikazati u Glavnom programu bit će prikazana u sklopu Zagreb Film Festivala od 4. do 10. studenoga, gdje će konkurirati za Nagradu žirija i Nagradu publike.
 
Izvor: Hina