Preskočite na glavni sadržaj

Filmski program 'Pula u Zagrebu' u Kinu Metropolis

Od utorka, 21. rujna do subote, 2. listopada, u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se filmski program 'Pula u Zagrebu'. Program donosi pregled odabranih filmova prikazanih na 68. Pulskom filmskom festivalu.
vrijeme: 21.09.2021. - 02.10.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/KinoMetropolis

Prikazuje se film 'Nigdje posebno' talijanskog redatelja Uberta Pasolinija koji je u Međunarodnom programu osvojio Nagradu publike i Zlatnu arenu za najbolji film, talijanska drama 'Ne mrzi redatelja' Maura Mancinija, dva domaća nezavisna filma: triler 'Povjerenje' Matije Banića i horor-drama 'Menhetenska odiseja' Marija Vrbančića, koprodukcija 'Moje jezero' albanskog redatelja Gjergja Xhuvanija te drama 'Murina' koja je u domaćoj konkurenciji osvojila tri nagrade, uključujući Nagradu publike za najbolji film u Hrvatskom programu PFF te Camera d’Or u Cannesu.
 
Na programu su i uspješnice 67. Pulskog filmskog festivala – Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije, hrvatsko-švicarska koprodukcija Mare redateljice Andreje Štake te Ja sam Frank redatelja Metoda Peveca, dobitnika Zlatne arene za režiju u programu Manjinske koprodukcije.
 
Sve informacije o filmovima, projekcijama i ulaznicama moguće je saznati na web-stranici Kina Metropolis www.kinometropolis.eu, te na Facebook-stranici www.facebook.com/KinoMetropolis.

Potpora programu: Grad Zagreb