Preskočite na glavni sadržaj

Filmske radionice za djecu i mlade ovog ljeta u dvorcu Stara Sušica

Ljetne radionice za djecu i mlade, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, ove će se godine održati od 18. do 23. srpnja u prekrasnom okruženju dvorca Stara Sušica u srcu Gorskog kotara. Radionice uključuju one za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film. Rok za prijavu je 15. lipnja 2022.!
vrijeme: 18.05.2022. - 23.05.2022.
prijava: 15.06.2022.
url: http://www.hfs.hr/

Mjesto Stara Sušica smješteno je 5 km od Ravne Gore, na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj stoljetnoj šumi, raznolike flore i faune. Na radionicama mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca i mladi u dobi od 12 do 17 godina.
 
Ljeto u dvorcu Stara Sušica idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Radionice pod nazivom Od ideje do realizacije za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film održat će se u dvorcu Stara Sušica.
 
Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.
 
Radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.
 
Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine imate priliku da u pet dana druženja i zajedničkog rada upitate sve što poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.
 
Rok za prijavu je 15. lipnja 2022. godine, a više o uvjetima pročitajte ovdje.