Preskočite na glavni sadržaj

'Film naopačke' - besplatna cjelogodišnja FROOOM! klupska zabava i projekcije vrhunskih europskih filmova u kinu 'Tuškanac'

Novi cjelogodišnji filmski klupski program Bacača Sjenki i FROOOM! filmske škole za djecu i mlade, a koje se održavaju u partnerstvu s kinom 'Tuškanac' i Hrvatskim filmskim savezom u sklopu projekta CinEd 2.0. održavat će se svake prve subote u mjesecu u školskoj godini 2021./2022.
vrijeme: 02.10.2021. -
url: https://www.frooom.eu/

Ovo besplatno klupsko filmsko druženje namijenjeno je za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 13 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova - sve naopačke - a koje će se, počevši s 2. listopadom, održavati u kinu Tuškanac svake prve subote u mjesecu od 15 do 18 sati.
 
U svakom druženju u ukupnom trajanju od tri sata odgledat ćemo po jedan kultni ili suvremeni uspješni europski film slavnih redatelja, ali i onih manje poznatih, a vrlo zanimljivih, nagrađivanih i aktualnih: filmove o odrastanju, nalaženju svog mjesta u svijetu ili o planiranim i neplaniranim promjenama - teme aktualne djeci i mladima u procesu upoznavanja života odraslih. A onda ćemo svaki film prisloniti na uho, zaviriti mu ispod mnogoznačne haube, prekadrirati ga, promijeniti mu kraj i ime mašući autoru s druge strane ulice i okrenuti ga baš naopačke. Dakle, otkrivamo svake prve subote u mjesecu sve ono što ne vidimo kad uobičajeno "samo gledamo film", a sudionička metoda rada Bacača Sjenki s polaznicima oblikuje radionicu svaki put prema njihovim željama, mogućnostima i interesima: nove vježbe, kvizovi, zagonetke, potrage za filmskim blagom i druga ekstremna filmska iskustva!
 
U subotu 2. listopada krećemo odmah s jednim filmom o filmu. Gledat ćemo mnogostruko nagrađivani rad jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora; opaku društvenu satiru realiziranu kroz naraciju i estetiku koja izmiče uobičajenom blokbasterskom gledalačkom kino iskustvu. Ovaj izuzetno zabavan, ponekad mračan, ali uvijek prisan film sukobljava dva svijeta: svijet ispeglanih imidža s TV i filmskih ekrana sa svakodnevnim zgužvanim svijetom. Naziv filma, nagrade koje je dobio, ime redatelja, vrsta i sadržaj filma neće biti poznati do same projekcije.
 
Rebus filma rješavat ćemo zajedno kroz niz zabavnih i kreativnih aktivnosti, uz pomoć slike i zvuka, glume i mizanscene, pojedinačno i kroz grupni rad.
 
Voditeljica prvog "naopačke" događaja : Bojana Burnać, nagrađivana redateljica i direktorica fotografije, filmska edukatorica i roniteljica na dah.
 
Ulaz na klupski program "Film naopačke" je besplatan!
 
Filmski klub se odvija u sklopu EU projekta CinEd 2.0 i dio je radioničke djelatnosti FROOOM! - filmske škole za djecu i mlade.
 
Projekt CinEd 2.0 je sufinanciran od strane Europske Unije - Kreativna Europa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba.
 
Potpora Bacačima Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura Nova. Partneri projekta: Hrvatski filmski savez i kino Tuškanac.