Preskočite na glavni sadržaj

Festival svjetske književnosti 2021.

Festival svjetske književnosti 2021.
Deveti Festival svjetske književnosti održat će se od 5. do 11. rujna u Zagrebu te će na više od trideset književnih događanja, uz dvije kazališne predstave i izložbu hrvatskih likovnih umjetnika koji svoja djela stvaraju inspirirani romanima, knjigama priča ili pjesničkim zbirkama gostiju Festivala, ugostiti više od pedeset svjetskih i domaćih književnih zvijezda iz čak šesnaest zemalja s tri kontinenta.
vrijeme: 05.09.2021. - 11.09.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/FestivalSvjetskeKnjizevnosti/

Ove godine je u središtu interesa slovenska književnost, a u fokusu će također biti obilježavanje stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Zagrebu.
 
Najveća zvijezda ovogodišnjeg Festivala bjeloruska je dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič, no uz nju u Zagreb nam dolaze i Javier Cercas, Manuel Vilas, Svetislav Basara, Michael Martens, Karl-Markus Gauß, Dror Mišani, Philippe Claudel i mnogi drugi.

Program Festivala svjetske književnosti 2021.
 
Festival se otvara u suradnji s HRT-om u emisiji Sunčana strana Prisavlja 5. rujna, u 20 sati. Gosti svečanog otvaranja bit će Zoran Predin, Manuel Vilas i Dragan Velikić, a emisiju će voditi Karolina Lisak Vidović.
 
Izvor: Fraktura