Preskočite na glavni sadržaj

Festival svjetla Zagreb 2024.

Festival svjetla Zagreb 2024.
U gradu Zagrebu će se šesti put zaredom održati Festival svjetla, u razdoblju od 20. do 24. ovoga mjeseca. Tako će svi posjetitelji, tijekom pet dana, moći obići ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije.
vrijeme: 20.03.2024. - 24.03.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.festivalsvjetlazagreb.hr/
Festival svjetla daje važan doprinos razvoju Zagreba kao cjelogodišnje turističke destinacije, a ujedno najavljuje proljeće i nove početke, te donosi nadu i optimizam, kazao je gradonačelnik Tomašević u povodu nadolazećeg Festivala:

- Drago mi je što stalno širimo suradnje i što je svaki Festival sve veći, sve raznovrsniji, a da uz to uspostavlja nove međunarodne i domaće suradnje. Isto tako mi je drago da ove godine nećemo imati samo taj umjetnički aspekt, koji je naravno jako vrijedan, već i estetski doživljaj i turističku vrijednost jer obogaćujemo turističku ponudu grada Zagreba, ali imat ćemo i snažnu poruku Festivala. Drago nam je da je došlo do te suradnje s WWF-om. Pozivam građane da u što većem broju dođu na Festival, istaknuo je Tomašević. 

Organizator Festivala je Turistička zajednica grada Zagreba, čija je direktorica, Martina Bienenfeld, istaknula kako je to prilika da građani istraže nove dijelove grada, kao i da se Zagreb poveže s drugim gradovima. A ovogodišnji Festival šalje snažnu poruku o važnosti očuvanja prirode i održivosti, o čemu nam je više rekla direktorica programa zaštite prirode WWF Adria, Dunja Mazzocco Drvar:

- Ove se godine događanje Festivala poklopilo s manifestacijom koju je WWF pokrenuo prije 17 godina, ono se zove Sat za planet Zemlju, gdje na sat vremena gasimo svjetla od 20:30 do 21:30, po našem vremenu. Dakle, simbolično ćemo na 15 minuta ugasiti sve instalacije koje mogu imati ugašene. Nadam se da ćete nam se pridružiti u aktivnostima koje činimo kako bismo i prirodu i okoliš, dakle naš svijet, učinili boljim kako za nas, tako za sve kasnije generacije, rekla je Mazzocco Drvar. 

Još jednom podsjećamo, Festival se održava od 20-tog do 24-tog ovoga mjeseca, u vremenu od 18 do 23 sata, a besplatan je za sve posjetitelje.

Izvor: HRT