Preskočite na glavni sadržaj

Festival stripa za djecu i mlade "Jedan, dva... STRIP!"

Prvo izdanje festivala stripa za djecu i mlade "Jedan, dva... STRIP!" održava se od 10. do 15. lipnja u Zagrebu. Festival je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.
vrijeme: 10.06.2024. - 15.06.2024.
mjesto: Zagreb

Predavanja i radionice održavat će se u gradskim knjižnicama i srednjim školama, a završno događanje je u subotu 15. lipnja u Centru za Kulturu Trešnjevka.

Festival je osnovan s ciljem približavanja stripa najmlađima, kao i poticanja čitanja od najranije dobi. Strip je idealno štivo, kako za rane čitatelje koji tek trebaju steći naviku čitanja, tako i za one starije, kojima može pružiti sve od razbibrige do edukativnog materijala. Festivalom želimo skrenuti pažnju na dječji strip, kao idealno prvo štivo, malo starijima kao zanimljiv i vrlo raznolik medij, a za sve one koji žele pokušati nacrtati strip, organiziran je i nagradni natječaj.
 
Od ponedjeljka 10. do petka 14. svibnja osnovnoškolci i srednjoškolci imat će priliku sudjelovati na radionicama
NACRTAJ STRIP Branke Hollingsworth
PIŠEM I RIŠEM Frane Petruše
KADAR PO KADAR... STRIP! Darka Macana
IZGLED KARAKTERA Dalibora Talajića
OD IDEJE DO STRIPA Korine Hunjak
Radionice će se održati u knjižnici Tina Ujevića, knjižnici Voltino, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te Školi za modu i dizajn u Zagrebu.
 U subotu 15. lipnja u Centru za kulturu Trešnjevka očekuje nas glavna svečanost dodjele nagrada natječaja, kao i druga događanja poput crtačkog dvoboja, čitanja stripova za najmlađe, druženje s autorima i stripovi na kazališnim daskama.
 
Organizator festivala: Barbatus
Partneri: Kreativna mreža, Knjižnice grada Zagreba, Škola za modu i dizajn, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Francuska alijansa Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka

Više o programu i nastupajućim autorima na facebook stranici: Jedan, dva, STRIP.