Preskočite na glavni sadržaj

Festival skulptura u pijesku u Loparu

Novo izdanje popularnog Festivala skulptura u pijesku održava se od 28. lipnja do 1. srpnja, a domaći i inozemni umjetnici će od zlatnožutog loparskog pijeska izrađivati umjetnička djela na temu Ratova zvijezda. 
vrijeme: 28.06.2022. - 01.07.2022.
mjesto: Rab
url: https://www.facebook.com/skulptureupijesku

Ovu jedinstvenu manifestaciju organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Centar za kulturu Lopar, a ulaz na Festival skulptura u pijesku je besplatan.

Ovaj jedinstveni festival pokrenut je još 2011. na inicijativu Turističke zajednice Općine Lopar i Centra za kulturu Lopar. Festival je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić. Na Festivalu skulptura u pijesku brojni gosti, stanovnici i turisti Lopara i otoka Raba, iz godine u godinu uživaju u promatranju i fotografiranju procesa izrade pješčanih skulptura. Kako bi ovjekovječili čaroliju u pijesku, posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju najbolje fotografije.
 
Više informacija o 11. izdanju Festivala skulptura u pijesku moguće je pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.