Preskočite na glavni sadržaj

Festival pokretnih knjižnica u Splitu

Festival pokretnih knjižnica u Splitu
U Splitu će se u petak i u subotu, 26. i 27. svibnja, održati 10. festival hrvatskih bibliobusa s međunarodnim sudjelovanjem i 16. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom 'Pokretna knjižnica u službi promicanja kulture čitanja'.
vrijeme: 26.05.2023. - 27.05.2023.
mjesto: Split
url: https://www.gkmm.hr/

Organizatori su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za pokretne knjižnice i Komisija za narodne knjižnice, suorganizatori su Gradska knjižnica Marka Marulića Split kao domaćin Festivala te Društvo knjižničara u Splitu.
 
Pozivaju se svi zainteresirani, i stari i mladi, da dođu na južnu stranu Poljuda u petak 26. svibnja od 10:00  do 14:00 h kako bi obišli i razgledali desetak bibliobusa, tj. pokretnih knjižnica iz Hrvatske i inozemstva. Također, svi će imati priliku vidjeti kakve aktivnosti svaki bibliobus nudi, ali i sudjelovati u zanimljivom kulturno-umjetničkom programu i radionicama namijenjenima djeci i mladima.
 
Posjetitelji će, ujedno, imati priliku posjetiti i Županijski bibliobus Gradske knjižnice Marka Marulića Split koja je ovdje u ulozi domaćina Festivala, organiziranog povodom osnivanja nove Bibliobusne službe u Splitu, i to nakon 30 godina, kroz EU projekt „Za dobre vibre - čitaj libre“, čiji nositelj je GKMM Split, a partner Splitsko-dalmatinska županija.
 
Što su pokretne knjižnice?, Čime se bave?, Zašto su važne?, Kako razviti nove posebno na područjima koja ih još nemaju?, Kakve aktivnosti nude? – samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore tijekom Festivala i Okruglog stola. Kroz manifestaciju nastojat će se približiti djelatnost pokretnih knjižnica široj javnosti, promicati kulturu čitanja, razvoj predčitalačkih vještina, medijsku pismenost i cjeloživotno učenje.
 
Na 16. Okruglom stolu s međunarodnim djelovanjem uz domaće sudjeluju zanimljivi i renomirani gosti i predavači iz Finske, Nizozemske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Program događanja>>>