Preskočite na glavni sadržaj

Festival kreativnog pisanja u Gorskom kotaru

Festival kreativnog pisanja održava se od od 28. kolovoza do 2. rujna 2023. u dvorcu Stara Sušica, u srcu Gorskog kotara.
vrijeme: 28.08.2023. - 02.09.2023.
url: https://cekape.com/
U šest festivalskih dana ugostit ćemo neke od vodećih imena hrvatske i regionalne književne scene, spisateljice, pisce, pjesnikinje i pjesnike. Razgovarat ćemo o pisanju, knjigama, procesu rada na tekstu, književnoj kritici, svemu što nam književnost pruža i onome što uzimamo od nje.

Na prvom Festivalu kreativnog pisanja sudjeluju: Jagna Pogačnik, Frida Šarar, Tea Tulić, Staša Aras, Olja Savičević Ivančević, Jelena Zlatar Gamberožić, Martina Divić, Ivana Lulić, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Zoran Ferić, Davor Mandić, Marko Tomaš, Zvonko Karanović, Želimir Periš, i Nikola Šerventić.

Festival se zatvara u subotu, 2.9.2023. koncertom grupe Turisti s iznimnim glazbenicima, Ivom Močibob (vokal), Bobom Grujičićem (bubnjevi), Sergejem Hofmanom (bas) i legendom riječke rock scene Vavom Simcichem (gitara), svi s dugogodišnjim iskustvom na domaćim i inozemnim binama.

Festivalom se želi popularizirati edukacija na području kreativnog pisanja i na jednom mjestu okupiti vodeća imena hrvatske i regionalne književne scene kao i nove generacije spisateljica i pisaca.

Program→

Kontakt: cekapecentar@gmail.com, info@cekape.com.