Preskočite na glavni sadržaj

Festival društvenih igara (FDI): Uključi se, igranje (ni)je zarazno!

Centar za kulturu Trešnjevka i Terrible Creations d.o.o. po prvi puta zajedničkim snagama organiziraju FDI - Festival društvenih igara, na dvije lokacije i za sve dobne skupine. Festival će se održati od 27. do 28. svibnja, od 10 do 02 sata, a ulaz na sve programe je besplatan!
vrijeme: 27.05.2023. - 28.05.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://cekate.hr/program/fdi-festival-drustvenih-igara/

U Centru za kulturu Trešnjevka održat će se program više namijenjen djeci (i roditeljima), dok će se u kafiću Crni Mačak (Mesnička 22) održati program više posvećen odraslima koji uživaju u društvenim igrama. Već prve godine osiguran je bogat i međunarodni program predavanja, radionica, igraonica i kvizova.
 
Tijekom festivala će se održati brojna stručna predavanja i tribine, uključujući međunarodno gostovanje Nándora Laklia, osnivača Parallel Worlds Foundation-a iz Mađarske. Od entuzijasta početnika do profesionalaca, svi će pronaći nešto za sebe: od učenja uloge društvenih i logičkih igara u odgoju djece, preko 3D oblikovanja i printanja igara, pa sve do praktičnog učenja kako razviti svoju igru ili scenarij za Live Action Role Playing!
 
Program u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) sastoji se od stručnih predavanja i igraonica namijenjenih djeci, roditeljima i obiteljima – koji će osim zabavnih igara moći naučiti brojna vrijedna znanja o ulozi društvenih igara u odgoju i obrazovanju. Na taj način razvijamo scenu društvenih igara i omogućujemo da se u njih zaljube i oni koji do sada nisu – promoviramo društvene igre svim uzrastima!
 
Program Terrible Creations, koji će se održati u njihovom kafiću Crni mačak (Mesnička 22) biti će posvećen više odraslima i stručnjacima koji uživaju u društvenim igrama.
 
Ovakav festival ne može proći bez puno kvalitetnog igranja i kvizova za sve generacije (od najmlađe do najzrelije dobi), pa će posjetitelji moći sudjelovati i uživati u 2 kviza i čak 14 radionica i igraonica!  Stoga možemo reći da će program biti jednako koristan roditeljima, obiteljima i djeci koliko i profesionalcima i entuzijastima koji žive od i za društvene igre.
 
Uključi se, igranje (ni)je zarazno!
 
Više informacija i program: https://cekate.hr/program/fdi-festival-drustvenih-igara/