Preskočite na glavni sadržaj

Festival DOK 2021.

U petak, 10. rujna počinje trodnevni DOK, festival dobre volje za ljude dobre volje, kojim se obilježava Dan Kamanja, u organizaciji Općine Kamanje, Turističke zajednice područja Kupe i Karlovačke županije. Zvijezda prve večeri je grupa Cubismo čiji koncert počinje u 21 sat.
vrijeme: 10.09.2021. - 12.09.2021.
mjesto: Kamanje
url: https://www.facebook.com/pages/category/Art/Festival-DOK-1839679676261587/

U subotu će na platou iznad špilje Vrlovka, gdje je arheološki park, biti postavljena i instalacija "Drvo života". Već od 9.45 se u središtu mjesta igra dječja plesna predstava "Čarobna frula", a zatim nastupa mađioničar Jozo Bozo. U 11 sati se otvara zabavni park Berto, a likovna umjetnica Marija Graša započinje radionicu za djecu. Do 21 sat se u sklopu Festivala strašila obilaze lokacije po mjestu, a od 12 do 14 sati se moguće spuštati na zip-lineu. U 13 sati se otvara sajam proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a u 15 sati počinje biciklijada za sve uzraste, bez obzira na fizičku spremu. U 17 sati počinje još jedna kreativna radionica namijenjena najmlađima, a u 17.30 najpoznatiji hrvatski konceptualni umjetnik Siniša Labrović izvodi performans osmišljen samo za DOK. Nakon toga će profesor Siniša Reberski izrađivati kaligrafske radove po narudžbi posjetitelja DOK-a. U 19 sati svoju novu predstavu izvodi glumac Vili Matula, a nakon toga nastupa mladi i talentirani kantautor iz Kamanja Martin Ladika. Najbolji karlovački cover-band The Nipples nastupa od 21 do 23 sata, a večer zaključuje DJ Dabi.
 
Nedjelja je rezervirana za tradicionalno kamanjsko proštenje. Od 12 do 18 sati na glavnoj pozornici nastupa Tip-top bend, a u 13 sati na drugoj legenda hrvatske glazbe Stjepan Jimmy Stanić. Festival svirkom do ponoći kraju privodi Mystic band.