Preskočite na glavni sadržaj

Festival Dance INN 2021.

Festival Dance INN 2021.
Ovogodišnje izdanje Dance INN festivala - pop up festivala usmjerenog na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art, koji se već petu godinu održava u organizaciji kazališne skupine de facto, kroz tri dana – od 14. do 16. listopada 2021. – predstavlja tri raznovrsna projekta.
vrijeme: 14.10.2021. - 16.10.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.danceinn.org/
Svoje će aktualne radove u Zagrebačkom plesnom centru predstaviti njemačka umjetnica Isabelle Schad, slovenska plesačica i koreografkinja Anja Bornšek te domaća koreografkinja Ana Kreitmeyer i Studio za suvremeni ples.
Isabelle Schad njemačka je umjetnica poznata po dugogodišnjoj suradnji za zagrebačkom plesnom scenom (nagrađena njemačkom nacionalnom plesnom nagradom za koreografkinju godine u 2019.), a predstava PERSONNE koju je realizirala u suradnji s francuskim vizualnim umjetnikom Laurentom Goldringom treće je njeno gostovanje na festival Dance.INN. 
Predstava 'Coresonances' predstavlja putovanje u prostore rezonantnosti materijala, kroz slušno i vizualno u osjetno, a nastala je u suradnji koreografkinje Anje Bornšek i pjesnikinje OR poiesis kroz istraživanje percepcije zvuka. Maksimalan broj posjetitelja po predstavi je 10, a izvode je Anja Bornšek i OR poiesis.
'Fantastične vrste' nova je predstava koreografkinje Ane Kreitmeyer i Studija za suvremeni ples. Fantastične vrste došle su u prostor koji im izvorno ne pripada i od njega pokušavaju graditi potencijalno novo stanište... Ana Kreitmeyer u suradnji sa Studijem za suvremeni ples stvara vječno promjenjiv okoliš. Predstavu izvode: Branko Banković, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Ana Mrak, Martina Tomić i Ana Vnučec.
Opširnije 
Obavezna je rezervacija ulaznica, e-mailom na defactotheatre@gmail.com.