Preskočite na glavni sadržaj

Festival adventskih i božićnih pjesama / Advent pod lanternom

Udruga za kulturu Musica Nota tijekom Adventa u Zagrebu od 1. do 24. prosinca 2021. organizira šesti Festival adventskih i božićnih pjesama te manifestaciju Advent pod lanternom.
vrijeme: 01.12.2021. - 24.12.2021.
mjesto: Zagreb
url: http://musicanota.hr/

Festival adventskih i božićnih pjesama postao je već tradicionalno kulturno događanje tijekom Adventa u Zagrebu. Većina koncerata bit će na otvorenom, pod okriljem Svetišta Majke Božje od Kamenitih vrata, i to svaki petak i subotu do Božića s početkom u 18 sati. Prolaznici će moći uživati u nekim od najljepših napjeva i skladbi adventsko-božićnog ciklusa iz hrvatske i svjetske glazbene riznice.
Programom Festivala bit će obuhvaćeni pučki napjevi, ali i poznate skladbe klasične literature. Primjerice, Vokalni sastav Zwizde izvest će šokačke napjeve te će nam time približiti pučku tradiciju Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke koju rijetko imamo prilike čuti u Zagrebu. Solisti Zagrebačkog katedralnog mješovitog zbora i duo Vedrana Zrnić, mezzosopran i Tamara Perc, gitara izvest će bisere klasične glazbe adventsko-božićnog ozračja. Program

Advent pod lanternom pružit će poseban doživljaj Božića, spoj svjetla i božićnih pjesama, a sve pod okriljem lanterni.
Paljenje plinskih lanterni na Gornjem Gradu tijekom Adventa u Zagrebu prožeto je posebnom čarolijom, najljepšim adventskim i božićnim pjesmama iz hrvatske i svjetske glazbene riznice. Pridružite se nažigačima i u pjevanoj šetnji doživite ovu tradiciju koja je posebna za grad Zagreb.
Svaku srijedu, četvrtak i petak do Božiča s početkom u 16.30 sati, i polaskom od Kule Lotršćak, preko Vranyczanyeve poljane (park Belle IV.) do parka Grič. Vrijeme trajanja pjevane šetnje je 30 minuta. Program