Preskočite na glavni sadržaj

'Feministički foto-kružok' – poziv za sudjelovanje u drugom izdanju diskurzivno-didaktičkog programa

Zagrebačka Galerija Spot najavljuje susrete u sklopu programa 'Feministički foto-kružok'. Tijekom višemjesečnog trajanja programa, u ukupno sedam susreta, do deset polaznica/ka izabranih putem javnog poziva upoznat će se s teorijskim i kritičkim tekstovima te opusima fotografkinja te raspravljati na temu odabranog materijala. 
prijava: 5.4.2023
url: https://croatian-photography.com/category/galerija-spot/
 
Kružok je namijenjen studentima i studenticama povijesti umjetnosti te srodnih humanističkih disciplina, mladim istraživačima i istraživačicama fotografije, kao i drugoj zainteresiranoj javnosti.

Predviđeno trajanje svakog susreta je 90 minuta, a susreti su podijeljeni na teorijski i filmski dio. Filmski dio kružoka uključuje projekcije 3 dokumentarna filma posvećena ženama u fotografiji nakon čega slijedi moderirana rasprava. Susrete će moderirati voditeljica programa, a održavat će se uživo, u Galeriji Spot (Čanićeva ulica 6, Zagreb). Završni susret predviđen je na četvrtom izdanju konferencije Fast Forward: Women in Photography koja će se održati u Zagrebu 16. i 17. studenoga 2023. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, u suradnji s Institutom za povijest umjetnosti i Umjetničkim paviljonom.

Broj polaznica i polaznika je ograničen na 10 osoba. Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje u programu da se s kratkim motivacijskim pismom (ime, prezime, dob, interesi i očekivanja od programa) prijave na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com), najkasnije do srijede, 5. travnja 2023.