Preskočite na glavni sadržaj

Fauxbar 2023 - Glitch art futures

Fauxbar (/'f(a)u:(x)bar/) je višemjesečni online program događanja ususret glavnom festivalskom tjednu 'Fubar glitch art festivala' koji započinje prvom subotom u listopadu 2023. Prvo Fauxbar online događanje održava se se u subotu 29. srpnja 2023.
vrijeme: 29.07.2023. -
url: https://fubar.space/program/

Namijenjen je onima koji ne mogu ili ne žele putovati – odražavajući time ovogodišnju Fubarovu temu “uradi sam”; uradi to s drugima kao uradi sam rješenje za uradi sam kulturu. Informacije o programu uključujući i i način prijave za sudjelovanje dostupne su na web stranici poziva: https://fubar.space/2023/open-call-events-url
 
Prvo Fauxbar događanje odvija se u subotu 29. srpnja 2023., od 14 do 16h na videokonferencijskoj poveznici https://live.fubar.space. Umjetnik, kustos i edukator jonCates predstavit će DIWO radionicu "Glitch art futures" za raspravu o perspektivama umjetnosti greške: “otvorenim razgovorom zajedno ćemo stvoriti dokument o budućnosti glitch umjetnosti za buduće generacije”.
 
jonCates stvara Glitch Art. Svakodnevno misli i osjeća greške. Izlagao je u međunarodnim programima galerija, muzeja, festivala i online platformi kao što su Museum of Contemporary Art Chicago; MuseumsQuartier, Beč; Rhizome, New York; Kasseler Kunstverein, Njemačka; itd. Kurira online izložbe kao i fizičke postave pri npr. Ars Electronica.
http://joncates.com
 
Fubar je projekt Umjetničke organizacije Format C. Podržavaju ga brojni suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e, kao i mnogi programski i medijski partneri_ce. Program financijski podupiru Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb te brojni glitch art podržavatelji_ce.