Preskočite na glavni sadržaj

Fauxbar 2023 - DIY kultura i glitch umjetnost

Drugo Fauxbar online događanje odvija se u nedjelju 06. kolovoza 2023., od 14 do 16h na videokonferencijskoj poveznici https://live.fubar.space.
vrijeme: 06.08.2023. -
url: https://fubar.space
Fauxbar (/'f(a)u:(x)bar/) je višemjesečni online program događanja ususret glavnom festivalskom tjednu Fubar programa glitch umjetnosti koji započinje prvom subotom u listopadu 2023. Namijenjen je onima koji ne mogu ili ne žele putovati – odražavajući time ovogodišnju Fubarovu temu “uradi sam”; uradi to s drugima kao uradi sam rješenje za uradi sam kulturu.
 
Drugo Fauxbar online događanje odvija se u nedjelju 06. kolovoza 2023., od 14 do 16h na videokonferencijskoj poveznici https://live.fubar.space. U razgovornom formatu, temeljeno na primjerima vlastite prakse i u kontekstu DIY poetike raspravit ćemo mogućnost (re)definicije glitch umjetnosti.
Razgovor će obuhvatiti teme izgradnje i modificiranja digitalnih objekata kao i prilagodbe sustava, sučelja i sklopova primarno izvaninstitucionalnim radom koji naglasak stavlja na međusobno osnaživanje, pronalaženje zajednice i unikatnost.
 
Više o događanju, programu i načinima sudjelovanja dostupno je na web stranici festivala:
https://fubar.space
 
Crash-stop je umjetnik baziran u ruralnoj Irskoj, aktivan u području medijske umjetnosti, softvera otvorenog koda i objavljivanja djela pod uporabnim licencama za slobodnu kulturu.
http://crash-stop.blogspot.com/
 

Fubar je projekt Umjetničke organizacije Format C. Podržavaju ga brojni suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e, kao i mnogi programski i medijski partneri_ce. Program financijski podupiru Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb te brojni glitch art podržavatelji_ce.