Preskočite na glavni sadržaj

Europski dani arheologije u Hrvatskoj

Od 16. do 18. lipnja 2023. godine održat će se Europski dani arheologije u Hrvatskoj. Petnaest institucija udružilo se i ponudilo niz besplatnih sadržaja kako bi u ova tri dana svima zainteresiranima približili arheologiju.
vrijeme: 16.06.2023. - 18.06.2023.
mjesto: Hrvatska
url: http://www.amz.hr

Sve znatiželjnike, zaljubljenike u povijest i arheologiju pozivamo na zajedničko obilježavanje Europskih dana arheologije od 16. do 18. lipnja. Očekuju vas stručna vodstva, arheološki lokaliteti, radionice, igraonice, arheološki kamp za djecu i mlade, predavanja, izložbe, predstavljanja knjiga, projekata i događanja i još mnogo toga.

Pregledajte virtualne sadržaje, organizirajte posjet ili izlet na vrijeme i pridružite nam se u muzejima, na fakultetima, arheološkom lokalitetima i manifestacijama! Na Europskim danima arheologije 2023. sudjeluju Dubrovački muzeji – Arheološki muzej, Sveučilište u Zadru, Odjel za arheologiju, Općina Kaptol, Muzej Grada Karlovca (Stari grad Dubovac), Gradski muzej Križevci, Arheološki muzej Narona, Arheološki muzej Osijek, Gradski muzej Senj, Muzej grada Trogira, Gradski muzej Virovitica, Muzej Vučedolske kulture, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna, Dvor Veliki Tabor i Arheološki muzej u Zagrebu kao glavni organizator za Hrvatsku.

Glavni organizatori Europskih dana arheologije, Francusko Ministarstvo kulture i Nacionalni institut za preventivna istraživanja (Inrap) okuplja niz partnerskih institucija diljem cijele Europe kako bi na popularan i pristupačan način prezentirao arheologiju i podijelio nova arheološka saznanja s javnosti. Glavni organizator za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu.

Detaljnije:
https://www.amz.hr/hr/dogadanja/europski-dani-arheologije-2023/