Preskočite na glavni sadržaj

Eurokazov festival na Bundeku: 'Strijela Panonska'

'Strijela Panonska', koja će na zagrebačkom Bundeku otvoriti jesenski blok Eurokazova festivala Eurijala, predstava je mlade Ene Jagec, svestrane umjetnice u polju performansa, plesa i neverbalnog teatra čija je predstava 'Tijelo pretkinje' ovo ljeto gostovala na prvom dijelu ovogodišnjeg izdanja Eurijale i privukla izuzetnu pažnju novinom i svježinom svog jezika i forme. Izvedba 'Strijele Panonske' zakazana je za petak, 8. rujna, 'na pozornici pod vedrim nebom' s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 08.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/EurokazHR/

Riječ je o njezinoj diplomskoj predstavi na studiju Neverbalnog teatra Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Predstava ima za temu neprilike mlade djevojke koja odrasta u maloj sredini, okružena ljudima koji je različito doživljavaju i prate, te o događajima koji su oblikovali njezino sazrijevanje.
 
Izvedba se oslanja na stvarne i fiktivne situacije koje otvaraju simboličke razine naracije. Podignuta tangenta događajnosti vodi publiku od obiteljske idile, do unutarnjih komešanja protagonistice na koje utječe njezina svakodnevica, ali i kapaciteti njezinih predaka. Ona postavlja pitanja – "Koliko sam ja svoja obitelj?", "Koliko dugo ću još šutjeti?", "Što će se dogoditi ako prestanem šutjeti?"
 
Za izvedbu je zaslužna Ena Jagec koja potpisuje i režiju u suradnji s Klarom Modrić. Oblikovanje zvuka povjereno je Emi Mezgi koja se, s Magdalenom Sklepić, pobrinula i za scen(ografij)u. Kostim je osmislila Magdalena Sklepić, dok je vizualni identitet djelo Eme Mezge, Lucije Nedjeljko te također Magdalene Sklepić.