Preskočite na glavni sadržaj

EU konferencija o glazbi: 'Izazovi, potrebe i prilike europskog glazbenog ekosustava' (+online)

EU konferencija o glazbi 'Izazovi, potrebe i prilike europskog glazbenog ekosustava' održat će se 22. veljače 2024. (četvrtak) u Bruxellesu i bit će dostupna preko online streama. Konferencija predstavlja jednu od aktivnosti u okviru Komisijine inicijative Music Moves Europe - Jačanje dijaloga o glazbi.
vrijeme: 22.02.2024. -
Europska komisija organizira konferenciju u kontekstu kontinuiranog dijaloga s glazbenim sektorom koji je započeo 2023. godine, u okviru inicijative Music Moves Europe (MME). Nakon krize Covid-19, Komisija je odlučila ojačati dijalog s glazbenim sektorom kako bi unutar njega olakšala koordinaciju te definiranje pogleda i stavova o EU politikama. Ova konferencija bavi se izazovima, potrebama i prilikama u europskom glazbenom ekosustavu te mogućnostima kojima Europska unija i njezine članice mogu pružiti potporu kroz političke i regulatorne mjere, financiranje te olakšavanje dijaloga.
 
Konferenciju će otvoriti Iliana Ivanova, povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade. Čitav raspored konferencije možete pronaći ovdje.
 
S obzirom na ograničene kapacitete dvorane, fizičko prisustvovanje konferenciji moguće je isključivo uz pozivnicu. Čitavo događanje bit će dostupno za sve putem online streama i potrebno je prethodno se registrirati na ovoj poveznici.
 
Izvor/opširnije:
Desk Kreativne Europe - ured Kultura RH
European Commission - Culture and Creativity