Preskočite na glavni sadržaj

'Erste fragmenti 18' uskoro u Laubi

'Erste fragmenti 18' uskoro u Laubi
Izložba 'Erste fragmenti 18' na kojoj će javnosti biti predstavljeni otkupljeni radovi mladih umjetnika/-ca prema odabiru Stručnog povjerenstva, održat će se od 29. rujna do 7. listopada u zagrebačkoj galeriji Lauba.
vrijeme: 29.09.2022. - 07.10.2022.
mjesto: Zagreb

Već 18 godina, Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka pronalaze mlade i neafirmirane umjetnice i umjetnike u dobi do 30 godina pred kojima je sjajna budućnost, a sve s ciljem da prestanu biti anonimni, skriveni, nebitni i neshvaćeni. Bez umjetnosti, u njezinim raznolikim oblicima, jednostavno ne možemo. Umjetnost utječe na vid, sluh i govor, a Erste fragmenti već godinama mudro dokazuju što znači imati oko za lijepo, sluha za dobre ideje i „nos“ za one pred kojima je sjajna budućnost. 

Na natječaj je tradicionalno pristigao velik broj raznolikih radova mladih umjetnika i umjetnica, čime se još jednom potvrdila važnost „fragmenata“ kao značajne prilike za brojne talentirane, ali još uvijek neotkrivene i nedovoljno afirmirane mlade umjetnike i umjetnice. Stručno povjerenstvo je odabralo najbolja umjetnička djela koja će se široj javnosti predstaviti na izložbi „Erste fragmenti 18“.
Vidi galeriju radova→

Odabrani su sljedeći umjetnici: Bartol Galović, Tomislav Hršak, Ivan Jerončić Grba, Josipa Krolo, Alba Miočev, Marina Popović, Ivona Pupačić (otkup) te Šimun Bućan (stipendija).

Izložba svoja vrata otvara u četvrtak, 29. rujna s početkom u 19 sati, a odabrana umjetnička djela možete pogledati sve do 7. listopada 2022. godine u zagrebačkoj galeriji Lauba – Kući za ljude i umjetnost.

Na dan otvorenja izložbe proglasit će se Grand Prix dobitnik koji osvaja novčanu nagradu od 10.000 kuna i organizaciju samostalne izložbe, dobitnik nagrade Facebook publike u iznosu od 3000 kuna za otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook profilu Urbanka i, za kraj, dobitnik godišnje studentske stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno.