Preskočite na glavni sadržaj

Erasmus+ projekt 'Dobro ugođena edukacija'

Erasmus+ projekt 'Dobro ugođena edukacija'
EduMusic, inovativna platforma za glazbene pedagoge, predstavlja ambiciozan projekt pod nazivom 'Dobro ugođena edukacija'. Ovaj projekt, financiran sredstvima Europske unije iz Erasmus+ programa, označava veliki korak prema unaprjeđenju glazbenog obrazovanja kroz inovativne pristupe i suradnju.
Bogat sadržaj platforme EduMusic obuhvaća sve od digitalnog priručnika prevedenog na tri jezika (hrvatski, srpski, engleski) do video predavanja iz područja inovativnih metoda poučavanja, upotrebe digitalnih alata u nastavi te pristupa djeci s poremećajima iz spektra autizma. Ova raznolika kolekcija predavanja omogućuje učiteljima istraživanje  najnovijih pristupa glazbenom obrazovanju i unaprjeđivanje njihovih pedagoških dostignuća.
 
Projekt "Dobro ugođena edukacija" priprema se za uzbudljive etape koje će obogatiti glazbeno pedagošku scenu u regiji.
 
Hibridna predavanja planirana su za 22. rujna 2023. u Muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu te 30. rujna 2023. u Glazbenoj školi Bonar u Zagrebu. Ova predavanja donose glazbenim pedagozima priliku za međusobnu razmjenu znanja i iskustava. Ujedno, korisnici će moći pratiti predavanja preko YouTube kanala Udruge Umjetničko društvo suvremenih učitelja.
 
Vrhunac ovog projekta bit će Summit koji će se održati od 11. do 13. studenog 2023.

Za sve zainteresirane, Masterclass će biti dostupan od 2. listopada 2023., pružajući bogatstvo inspiracije i uvid u suvremene metode poučavanja.
 
"Svjesni potrebe za inovacijama u glazbenom obrazovanju, projekt 'Dobro ugođena edukacija' stavlja suradnju i kvalitetno obrazovanje u prvi plan", izjavljuje Zorica Mihajlović, predsjednica Umjetničkog društva suvremenih učitelja. "Ova inicijativa pomaže glazbenim pedagozima da se osnaže, istraže nove pristupe i postignu maksimalni potencijal u oblikovanju budućih generacija glazbenika. Zahvaljujemo GŠ Bonar iz Zagreba i MŠ Davorin Jenko iz Beograda što su nas prepoznali kao partnere. "
 
Projekt "Dobro ugođena edukacija" oblikuje budućnost glazbenog obrazovanja i podržava viziju napretka kroz suradnju glazbenih pedagoga. Ovaj ambiciozni korak obećava pozitivne promjene za glazbene pedagoge i podiže standard glazbenog poučavanja na novu, inspirativnu razinu.
 
O EduMusic:
 
Cilj Platforme EduMusic je postati vodeća online platforma koja će okupiti glazbene pedagoge i stručnjake iz cijelog svijeta. Naš cilj je obogatiti glazbeno obrazovanje kroz inovativne pristupe, inspirativna predavanja, suradnju i razmjenu iskustava. "Dobro ugođena edukacija" jedan je od naših ključnih projekata koji će oblikovati budućnost glazbenog poučavanja.
 
Udruga Umjetničko društvo suvremenih učitelja plod je spontanog udruživanja entuzijasta s vizijom stvaranja novih vrijednosti i želje za unaprjeđenjem umjetničkog obrazovanja. Njen naziv odražava suštinu i smjer njenog djelovanja: "SUVREMENI" - povezivanje s tehnologijom i napretkom, "UČITELJI" - temelj napretka društva.