Preskočite na glavni sadržaj

Edukativno-radionički program u Kući Klajn / ples i gluma

U Kući Klajn u Klanjcu se održavaju dva edukativna programa. '21 uputa za ples' je radionica suvremenog plesa i pokreta namijenjena mladima i odraslima a održat će se u subotu, 28. listopada, od 11 do 13 sati. Radionica glume u sklopu programa Radionice oko Kuće je intenzivni tečaj glume za uzrast 11-16 godina, a održava se tijekom dva vikenda (subota i nedjelja 11. i 12. studenog, te subota i nedjelja 18. i 19. studenog, u terminima 10-13 i 16-19 sati).
vrijeme: 28.10.2023. - 19.11.2023.
mjesto: Klanjec
url: https://www.facebook.com/kucaklajn

•••

21 UPUTA ZA PLES, u suradnji s umjetničkom organizacijom 21:21 iz Zagreba

Voditeljica: Valentina Miloš
Izvođačice: Valentina Miloš, Ema Kani, Anika Cetina
 
𝗭𝗮 𝗸𝗼𝗴𝗮?
Radionica je namijenjena mladim i odraslim osobama zainteresiranima za plesnu umjetnost, polaznicima plesnih skupina i njihovim voditeljima, nastavnicima koji u okviru slobodnih aktivnosti vode plesnu edukaciju.
 
𝗞𝗮𝗸𝗼?
Metodološki radionica nudi usvajanje alata kojima definiramo kretanje u suvremenom plesu te sudionicima osvještava načine na koje mogu proizvoditi pokret te se kreativno izraziti u polju plesa, a temelji se na isječcima iz predstave "Caroling"
Osim toga, radionica se bavi glasom i pokretom te kao ishodište sadrži vježbe disanja kao uvođenje polaznika u rad s glasom, uz pojašnjenje i anatomskog aspekta glasa koji uključuje respiratorni sustav i govorne organe.
 
𝗭𝗮𝘀̌𝘁𝗼?
Kroz radionicu se lokalnu publiku želi upoznati sa suvremenim plesom i pokretom, na način kojim se pokretom može iskazati emocija i iskazati neverbalna poruka te im tako omogućiti (bolje) razumijevanje suvremenoplesnih programa.
Suvremeni ples je, uz ostalo, i oblik izvedbe koji može osvijestiti kretanje u okviru vlastitih mogućnosti, individualnih rješenja, te ih navesti na maštanje nekog novog i drugačijeg imaginarnog prostora izvedbe.
 
𝗦̌𝘁𝗼 𝗷𝗲 𝗽𝗼𝘁𝗿𝗲𝗯𝗻𝗼?
Dobra volja, udobna odjeća i obuća i bočica za vodu.
 
𝗞𝗮𝗸𝗼 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗶𝘁𝗶?
Slanjem maila (kucaklajn@gmail.com), putem društvenih mreža (Facebook ili Instagram profili Kuće Klajn) ili telefonski na 091 568 1222.
Broj polaznika je ograničen na 15.
 
Nadamo se da ćemo zajednički uživati u istraživanju vlastitih kreativnih mogućnosti i provesti ugodno subotnje prijepodne.

Živio ples! / Vive le danse! / Long live dancing! / Es lebe das Tanzen!

•••

RADIONICE OKO KUĆE

Radionice glume će se održati od u subotu i nedjelju, 11. i 12., te 18. i 19. studenog 2023. (10-13 i 16-19h), a namijenjene su mladima iz Klanjca i okolice (11 - 16 god)

Voditeljica programa je Mirta Polanović Milovac, akademska glumica iz Zaboka.
Prijave i dodatne informacije do 5.11. 2023. mailom: kucaklajn@gmail.com, telefonom 091 568 1222 ili u inbox profila na Facebooku i Instagramu.
 
Kotizacija za radionicu iznosi 13 eura uz obaveznu pisanu suglasnost roditelja/skrbnika.

•••

Organizatori su Kućni kolektiv i Kuća Klajn, čiji je program sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Klanjca.
 
Sve informacije o radionicama pronađite na www.kucaklajn.com