Preskočite na glavni sadržaj

Edukativni Kampus Motovun za mlade filmaše i studente

MFF poziva mlade filmaše i studente na edukativni Kampus koji će se održati u sklopu Motovun Film Festivala od 26. do 30. srpnja. Prijave se primaju do 5. srpnja, a broj mjesta je ograničen. 
prijava: 5.7.2022
url: https://motovunfilmfestival.com/
Ovogodišnji festival bit će dobrim dijelom u znaku Švedske – zemlje partnera, no pravi švedski stol u Motovunu je uvijek na raspolaganju studentima, mladim filmašima i onima koji će to tek postati.
Kampus Motovun je šarolik radionički i filmski program koji se održava za vrijeme Motovun film festivala od 26. - 30. srpnja. Prije svega, to je mjesto susreta iz kojeg su se kroz ove godine razvila mnoga prijateljstva i pravi međunarodni filmski projekti.

Na sedmom kampusu očekuju vas dvije radionice kroz koje istražujemo alate i tehnike koje svaki mladi filmaš mora usvojiti, od analogne fotografije do kreiranja virtualne stvarnosti kao i niz zanimljivih predavanja vrhunskih filmskih profesionalaca. Uz to će, kao i svake godine, biti predstavljene filmske škole iz regije i svijeta uz projekcije studentskih filmova. Iz prve ruke ćete od samih studenata moći saznati sve o uvjetima za upis, načinima rada škola te svim tajnama i trikovima koje će otvoreno i iskreno podijeliti s vama i biti na raspolaganju za sva pitanja. Tu je tradicionalno i Debatni klub u večernjim satima na kojem polaznici razgovaraju o filmovima iz festivalskog programa kao i razni drugi sadržaji.

Za prijavu na kampus Motovun pošaljite životopis i kratko motivacijsko pismo (u kojem obrazlažete što vas zanima u filmu i zašto želite sudjelovati na radionici do 1000 znakova s razmakom) na e-mail adresu: studenti@motovunfilmfestival.com

Prijaviti se mogu:
  • studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije
  • studenti škola koje imaju filmske kolegije 
  • mladi filmaši i budući studenti
  • mladi filmski teoretičari/kritičari
MFF nudi:
  • besplatni smještaj u festivalskom kampu
  • besplatnu akreditaciju za festivalske programe i projekcije
  • predstavljanja domaćih i stranih filmskih škola i njihovih filmova
  • prijavite svoj film i predstavite svoju školu ili saznajte sve o školi koju biste htjeli upisati te kako u tome uspjeti
Rok za slanje prijave je 5. srpnja. Broj mjesta je ograničen, pa požurite s prijavama! Odabrani polaznici bit će obaviješteni najkasnije do 8. srpnja.