Preskočite na glavni sadržaj

Edukativna e-slikovnica: 'Richter za djecu'

Edukativna e-slikovnica: 'Richter za djecu'
Platforma 'Arhitektura za djecu', nastala unutar programa digitalne prilagodbe Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, predstavlja treću u nizu elektroničku edukativnu slikovnicu - 'Richter za djecu – Oblik arhitekture – skulpture', autora Danijela Srdareva. 
Najnovija slikovnica - Richter za djecu najmlađima približava radove i postulate EXAT-51, Novih tendencija, gravitacijskog crteža sve do paviljona u Bruxellesu i arhitektonskog ostvarenja Zbirke Nade Kareš Richter i Vjenceslava Richtera te parka skulptura ispred Zbirke koja djeluje u sklopu MSU-a. 
Projekt korisnike potiče na interakciju s prostorom u kojem bivaju usmjereni na kreativnost i nesputanost, na slobodu misli i otvorenost na primjerima inspiriranim ovim velikim stvaraocem koji nas je zadužio. 

U okviru projekta, prošle su godine na istoj platformi objavljene prve dvije edukativne e-slikovnice - Bernardi za djecu i Arhitekt Ivo uz prateće digitalne didaktičke sadržaje. Opširnije
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.