Preskočite na glavni sadržaj

'Džepni dijalozi' Neve Lukić

'Džepni dijalozi' Neve Lukić
Spisateljica Neva Lukić, u okviru Programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe kojeg financira Ministarstvo kulture i medija, od prosinca 2021. do travnja 2022. provodi online projekt 'Džepni dijalozi'.
Na mrežnoj stranici 'Džepni dijalozi' se predstavlja blog na kojem će nastajati tekstovi u dvije kategorije: Poetika grada i Dijalozi o dijalozima. Poetika grada donosi kratku poetsku prozu Neve Lukić koja nastaje potaknuta atmosferom gradova u kojima autorica živi i radi, trenutno na relaciji Zagreb-Beograd. Dijalozi o dijalozima donose tekstove i razgovore književnika na temu "dijaloga", a u dijalogu s autoricom projekta.
 
Različiti vizualni umjetnici ilustriraju novonastale tekstove za obje kategorije.
 
Književnici koje predstavljaju su Nada Topić, Igor Rajki, Ivana Rogar, Maša Kolanović i konceptualni umjetnik, predpjesnik i slikar Vlado Martek.
Ilustracije će raditi vizualni umjetnici Ivan Tudek, Ivana Armanini, Ivana Vulić i Sven Klobučar.
Ilustraciju mrežne stranice radio je Ivan Tudek, a dizajn umjetnica Mare Šuljak. Vizual projekta Džepni dijalozi također je Tudekov rad, a društvene mreže uređuje Lora Milutinović.
 
Pozivamo publiku da se prijavi na newsletter Džepni dijalozi te da prati nastajanje priča, tekstova i razgovora na Facebooku i Instagramu.
 
Projekt se provodi uz podršku Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.