Preskočite na glavni sadržaj

Duodrama 'Majka i dijete' tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

Tijekom lipnja duodrama 'Majka i dijete' Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, nastala prema tekstu nobelovca Jona Fossea, gostuje na 59. Festivalu Borštnikovo srečanje u Mariboru i na 25. Zlatnom lavu - Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu.
vrijeme: 13.06.2024. - 29.06.2024.
mjesto: Pula
url: https://www.ink.hr/

Festival Borštnikovo srečanje najvažniji je slovenski kazališni festival koji se od 1966. svake godine održava u Mariboru. Ime je dobio po slovenskom glumcu i redatelju Ignaciju Borštniku (1858-1919), utemeljitelju suvremenog slovenskog teatra. Festival okuplja najznačajnija kazališna ostvarenja iz Slovenije i inozemstva, te predstavlja vrhunac kazališne sezone u zemlji. Najvažniji dio festivala je dodjela Borštnikovih nagrada, koje se dodjeljuju za najbolju predstavu, najbolju režiju, najbolje glumačke izvedbe i druga postignuća u kazališnoj umjetnosti.
 
Predstavu “Majka i dijete” slovenska će publika pogledati u četvrtak, 13. lipnja u 18:30 sati u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru na programu 59. festivalskog izdanja.
 
Međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav osnovan je 1999. godine u Umagu na inicijativu višestruko nagrađivanog kazališnog redatelja Damira Zlatara Freya. Svake godine festival okuplja renomirane kazališne trupe i umjetnike iz cijele Europe, a stručni žiri dodjeljuje nagradu Zlatni lav. “Majka i dijete” na 25. Zlatnom lavu gostuje u subotu, 29. lipnja u 21 sat.