Preskočite na glavni sadržaj

Dugometražni prvijenac Sonje Tarokić 'Zbornica' od četvrtka u kinima diljem Hrvatske

Debitantski film Sonje Tarokić 'Zbornica' od četvrtka, 25. studenog, počinje se prikazivati u kinima diljem Hrvatske. Film je prošloga tjedna premijerno prikazan hrvatskoj publici na Zagreb Film Festivalu, gdje je i nagrađen posebnim priznanjem žirija, a ljetos je već okrunjen s dva posebna priznanja na uglednom filmskom festivalu u Karlovym Varyma.
vrijeme: 25.11.2021. -
url: https://www.kinorama.hr/filmovi/Zbornica/51

'Zbornica', film scenaristice i redateljice Sonje Tarokić i producentice Ankice Jurić Tilić, drama je o borbi pojedinke unutar hrvatskog školskog sustava. Novu, entuzijastičnu osnovnoškolsku pedagoginju Anamariju igra Marina Redžepović, koja je prisiljena birati hoće li poštovati vlastite principe ili se uklopiti već definirane odnose unutar školske zbornice. U ulozi školske ravnateljice čvrste ruke je Nives Ivanković, a problematičnog profesor povijesti glumi Stojan Matavulj. Pored njih, kolege iz zbornice igraju Maja Posavec i Sandra Lončarić, a tu su i Daria Lorenci Flatz, Barbara Nola, Filip Juričić, Igor Kovač, Frano Mašković i mnogi drugi.
 
Film krasi glazba ansambla Lado.
 
Nakon svjetske premijere festivalu u Karlovym Varyma, ugledni filmski magazini Variety opisao je 'Zbornicu' kao “impresivnu debitantsku dramu”.
 
Film je nastao u produkciji Kinorame uz pridruženog producenta KinoElektron iz Francuske, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, programa Kreativna Europa – potprogram MEDIA, fonda RE-ACT, Hrvatske radiotelevizije i Torino Film Lab-a, gdje je projekt nagrađen u fazi razvoja.