Preskočite na glavni sadržaj

'Duga' premijerno u Dječjem kazalištu Dubrava

Dječje kazalište Dubrava kao svoju najnoviju produkciju najavljuje predstavu 'Duga', autorica koncepta Ane Marije Štefanac, Ane Kreitmeyer i Dine Vukelić prema motivima pripovijetke Dinka Šimunovića, čija će premijera biti u petak, 30. rujna.
vrijeme: 30.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://kazalistedubrava.hr/

"Duga" Dinka Šimunovića bezvremenska je pripovijetka koja rastvara svjetove mašte i vodi generacije mladih čitateljica i čitatelja kroz krajolike prošlosti i sva ondašnja pravila, forme i običaje, odvojene za djevojčice i dječake, stoji u najavi.
 
U ovoj kazališnoj interpretaciji donosi se jedan od mogućih pogleda na klasični predložak, tako što se isprepleću i prožimaju sudbine dviju Srna iz dvaju različitih vremenskih perioda.
 
Današnja Srna ide u 6. b razred. Voli duksice, crnu boju, TikTok i nogomet.
 
No, smije li Srna igrati nogomet s dečkima iz razreda? I što će Srna napraviti da se izbori za slobodnu igru? Što povezuje dvije imenjakinje – modernu buntovnicu i maštovitu, ali suspregnutu djevojčicu iz "Duge"? I što za obje predstavlja duga?
 
Rascjep od više od sto godina dijeli živote djevojčica, no njihove su želje, maštanja i ciljevi ujedinjeni u jednakom naumu – borbi za jednakost.
 
Nova monodramska predstava Gradskog kazališta Dubrave okuplja autorski tim koji čine redateljica Ana Kreitmeyer, dramaturginja i autorica teksta Dina Vukelić, koja je i autorica videa, skladateljica Linda Uran, te kostimografkinja i scenografkinja Stella Leboš.
 
Predstavu izvodi glumica Ana Maria Štefanac. (Hina)