Preskočite na glavni sadržaj

Dubrovnik - Svjetska praizvedba mjuzikla 'Put oko svijeta u 80 dana'

Deveto izdanje „Midsummer Scene“ festivala, što se u Dubrovniku održava od 22. lipnja do 6. srpnja, bit će u ozračju svjetske praizvedbe mjuzikla „Put oko svijeta u 80 dana“ prema romanu Julesa Vernea, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.
vrijeme: 22.06.2023. - 06.07.2023.
mjesto: Dubrovnik
url: https://midsummer-scene.com/

Izvršna producentica jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku Darija Mikulandra Žanetić izjavila je da je riječ o prvom mjuziklu na festivalu, u adaptaciji i režiji Sean Aite i skladatelja Lea Elsa, koji će se igrati 13 puta na tvrđavi Lovrjenac.
„O tome smo sanjali od prve godine. Prekrasna ideja koju smo odmah prihvatili kao iskorak i nešto drugačije. Jako smo sretni što je Dubrovnik dobio mjuzikl na engleskom jeziku, pogotovo što je zabava za cijelu obitelj. U svega 90 minuta obići ćemo cijeli svijet“, rekla je Mikulandra Žanetić.

Dubrovačka pročelnica za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović istaknula je kako Grad Dubrovnik podržava festival od samih početaka jer je riječ o izuzetno kvalitetnom programu koji nadopunjuje dubrovačku kulturnu ponudu.
„Posebno treba istaknuti da je dramski program na engleskom jeziku, što nam nedostaje. Festival se naslanja na koncepciju Dubrovačkih ljetnih igara jer kao autentični ambijentalni festival oživljava vanjski prostor“, izjavila je Antić Brautović i istaknula vrijednost suradnje s gradskim kulturnim ustanovama Dubrovački muzeji i Dom Marina Držića.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković rekao je da je festival turistički vrijedan kao kvalitetan kazališni događaj na engleskom jeziku i najavio nastavak suradnje.
„Produkcijski tim se nađe u milijardu organizacijskih izazova, a mi se zaista trudimo uvijek biti od pomoći, ponekad i s nekom idejom“, rekao je Drašković.

U Kneževom dvoru 30. lipnja koncert „Piano Maniacs Triathlon“ održat će Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek. Praizvedba solo mjuzikla Gorana Karana „Ljubav je fer (Priče iz moje ulice)“ zakazana je za 6. srpnja, a na posebnom događanju 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića bit će predstavljen engleski prijevod  "Novele od Stanca“ Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London. (Hina)