Preskočite na glavni sadržaj

​[Dubrovnik] Desk Kreativne Europe – Kultura na Savjetovanju za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj

DKE - Kultura predstavlja Kreativnu Europu u sklopu radionice 'Učini to kroz europske projekte!' na Savjetovanju za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim savjetovanjem, kojeg organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom, Dubrovačkim knjižnicama i Knjižničarskim društvom Dubrovnik te partnerima – Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Ljubljani, Savezom knjižničarskih društava Slovenije, Udrugom narodnih knjižnica Grosuplje i Deskom Kreativne Europe Ministarstva kulture i medija RH.
vrijeme: 11.10.2023. - 14.10.2023.
mjesto: Dubrovnik
url: https://deskkultura.hr/

Na ovogodišnjeg 14. izdanju, Savjetovanje će se baviti temom Narodne knjižnice – stabilnost i održivi razvoj te će se održati u Studentskome centru Sveučilišta u Dubrovniku od 11. do 14. listopada 2023. godine.

Riječ je o najvećem domaćem skupu narodnih knjižničara, prilikom kojeg će tijekom triju dana bit će održano 55 izlaganja, deset promidžbenih knjižničarskih filmova, panel rasprave o zelenim knjižnicama i dvije radionice na temu dostupnosti fondova Europske unije u suorganizaciji EBLIDA-e (Europskoga ureda knjižničarskih, informacijskih i dokumentacijskih društva i ustanova) i AMPEU-a (Agencije za mobilnost i programe EU), uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka iz Irske, Italije, Slovenije i Velike Britanije i knjižničara iz cijele Hrvatske na temu uloge i vrijednosti narodnih knjižnica, njihova financiranja i održivoga razvoja. Na skupu će se govoriti o prilikama i modelima financiranja održivih projekata knjižnica te knjižnicama kao partnerima održivoga razvoja kroz zelenu i digitalnu transformaciju, a bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse domaćih knjižnica kao i knjižnica iz drugih europskih zemalja.

Radionica – Učini to kroz europske programe!
Voditelj: Giuseppe Vitiello (direktor EBLIDA-e)
Moderatorica: Jasenka Pleško (predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva)
Suradnica za evaluaciju radionice: Iva Adžaga Ašperger (Nacionalna i sveučilišna knjižnica)
Prevoditeljica: Amelia Kovačević (Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu)

Opširnije