Preskočite na glavni sadržaj

Dubrovačko glazbeno proljeće 2024.

Dubrovačko glazbeno proljeće 2024.
Dubrovačko glazbeno proljeće, ciklus kojim Dubrovački simfonijski orkestar već godinama obogaćuje kulturni sadržaj Grada u travnju, svibnju i lipnju, ove godine započinje 25. travnja koncertom u crkvi Male braće.
vrijeme: 25.04.2024. - 13.06.2024.
mjesto: Dubrovnik
url: https://www.dso.hr/dubrovacko-glazbeno-proljece/

Orkestrom će ravnati Pavle Zajcev, čest gost Dubrovnika i maestro dobro poznat dubrovačkoj publici, dok će kao solist nastupiti jedan od najboljih hrvatskih violončelista, vođa dionica u Zagrebačkoj filharmoniji, istaknuti solist, član i voditelj nekoliko ansambala, Jasen Chelfi.
Na programu koncerta je Mozartova Simfonija br. 1 u Es-duru, Beethovenova Simfonija br. 4 u B duru, dok solistu slušamo u Varijacijama na rococo temu Petra Iljiča Čajkovskog. Početak koncerta je u 20.30 sati.
 
U nastavku ciklusa obilježit će se 220 godina od smrti skladatelja Ivana Mane Jarnovića, gostovat će jedan od najcjenjenijih mladih europskih dirigenata Valentin Egel, violinisti Kimiko Nakazawa i Goran Končar. Dolaskom toplijih večeri, započinju i koncerti u Kneževu dvoru, gostuju violinist Luka Ljubas, inače član Bečke filharmonije i violistica Lara Sophie Schmitt. Potom slijedi operna večer uz sopranisticu Irenu Parlov i tenora Stevana Karanca, a koncert 30. svibnja kada gostuje poljska mezzosopranistica Joanna Dobrakowska bit će posvećen skladatelju Ludomiru Rogowskom, ali i 45. godišnjici uključenja Dubrovnika na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Dan poslije, Dubrovnik će ugostiti Moravsku filharmoniju iz Češke.
 
Čuveni violinist Stefan Milenković nastupit će sa Zadarskim komornim orkestrom 4. lipnja s programom naziva Carmina Burana. Na programu je i večer francuske glazbe s maestrom Tiborom Boganyjem, nastup Zagrebačkog puhačkog trija kao i večer Ludwiga van Beethovena uz pijanista Đura Tikvicu.

Čitav program objavljen je na našoj web stranici www.dso.hr.
 
Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314.