Preskočite na glavni sadržaj

Držićev 'Grižula' ponovno u parku Gradac

Dramska uspješnica 71. Igara, Držićev 'Grižula' u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, igrat će i ovog festivalskog ljeta u parku Gradac, a na rasporedu je 2., 3. i 4. kolovoza.
vrijeme: 02.08.2021. - 04.08.2021.
url: https://www.dubrovnik-festival.hr/
Komedija „Grižula“ Marina Držića s igrom zaljubljenih parova koji se traže u začaranom krugu, nalik onoj iz Shakespeareova „Sna ljetne noći“, dijelom pripada pastoralnoj tradiciji. Držićeva moralna pouka i opomena publici je da kad obični ljudi prijeđu granice koje su im kao ljudima određene i dođu u dodir s nadnaravnim vilinskim svijetom, oni postaju komične žrtve nemira i nesporazuma. No ta vječita ljudska potraga za ljubavlju u čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec dijelom je studija lokalnog mentaliteta te su kroz nju protkani motivi dubrovačkih narodnih napjeva, pjesama i plesova.
 
Festivalski dramski ansambl čine maestralni Ozren Grabarić kao Grižula, Nataša Dangubić kao Omakala, Kristijan Petelin i Leon Dubroja kao vlasi Radoje i Dragić, Anica Kontić i Iva Jerković kao vlahinjice Gruba i Miona, Branimir Vidić – Flika kao Staniša te Perica Martinović kao Vukosava. Boris Barukčić u ulozi je Kupida i Plakira, a vile su Lucija Alfier, Viktorija Bubalo, Danijela Evđenić, Lana Meniga i Dea Presečki. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija-Kirigin, autor glazbe je Nenad Sinkauz, svjetlo je oblikovao Martin Šatović, a asistentica kostimografije je Ana Mikulić. Jezični savjetnik za dubrovački govor glumcima je bio Maro Martinović. / DLjI