Preskočite na glavni sadržaj

Drugo izdanje međunarodne znanstvene konferencije Creativity Future Insights u Zagrebu

'Creativity 360°' naziv je drugog izdanja međunarodne znanstvene konferencije Creativity Future Insights koja će se 14. i 15. rujna održati u sklopu Sveučilišta VERN' u Zagrebu. Konferenciju zajednički organiziraju Sveučilište VERN' i Ekonomski institut Zagreb, uz partnersku podršku DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, a povezat će brojne stručnjake iz područja kreativnih industrija, renomirane uvodničare i predstavnike akademske i poslovne zajednice iz cijele Europe.
vrijeme: 14.09.2023. - 15.08.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.creativefutureinsights.vern.hr/

U sklopu različitih sesija i panela sudionici će diskutirati o izazovima u jednoj od najdinamičnijih gospodarskih grana Europske unije – kreativnim industrijama, a diskusiju će otvoriti dr. h. c. mult. Doris Pack, nekadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta.
 
DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira i moderira dvije panel-diskusije:

14. rujna 2023. – 'Važnost održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija na europskom nivou' naziv je panel-diskusije u sklopu koje će se propitkivati ekološki održive prakse u filmskoj produkciji, primjena zelenog protokola, dobivanje certifikata, kao i uloga tzv. green managera uz sljedeće govornike:
  • Nina Hauser (Green Filming - Austrijski filmski institut) (AT)
  • Predstavnik/predstavnica organizacije We are Albert (UK)
  • Morana Ikić Komljenović (producentica – Little Red Dot, Distribute This!) (HR)
Moderatorica: Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske
 
15. rujna 2023. – 'Važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj' naziv je druge panel-diskusije u čijem su fokusu pregled i analiza hrvatskih rezultata Potprograma MEDIA Programa Kreativna Europa (2014. – 2020. te 2021. i 2022.), važnost sudjelovanja zemlje niskog produkcijskog kapaciteta uz osnaživanje projekata koji potiču inkluziju, odnosno uključivanje društvenih ciljeva na nacionalnoj i lokalnoj razini, kao što su rodna ravnopravnost te kulturna i jezična raznolikost. Sudjeluju hrvatske predstavnice:
  • dr. sc. Aleksandra Uzelac (znanstvena savjetnica i predstojnica Odjela za kulturu i komunikacije, IRMO) – projekt 'Povećanje međunarodne konkurentnosti filmske industrije na malim europskim tržištima' (CRESCINE)
  • Morana Ikić Komljenović (producentica, koautorica) – projekt 'Muzej osobnih priča' (Osijek)
  • Helga Lajtman (ravnateljica Centra za kulturu Čakovec) – projekt 'Moje malo kino' (Čakovec, Novska, Samobor)
Moderatorica: Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.
 
Ovogodišnja će se konferencija održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba, i to na engleskom jeziku.
 
Više o svemu na www.creativefutureinsights.vern.hr, te na službenoj Facebook stranici DKE – Ureda MEDIA Hrvatske
 
Izvor: HAVC