Preskočite na glavni sadržaj

Drugo izdanje Cherry Pop Festivala

Cherry Pop Festival u kontekstu umjetnosti uz popratne edukativne i diskurzivne sadržaje promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Drugo izdanje festivala istražuje odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili umjetničkom istraživanju tjelesnog i senzualnog, a držat će se od 16. do 18. studenog na lokacijama Dokukina KIC i Pogona u Zagrebu.
vrijeme: 16.11.2023. - 18.11.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://cherrypopfilmfestival.net/

FILMOVI I INTERDISCIPLINARNI PAN-EROTIKUM

Filmski dio Cherry Pop Festivala sastoji se od dva međunarodna natjecateljska programa koja ove godine čine 33 kratka filma (Glavni program i Studentski program) koji se bave seksualnošću te popratni filmski program Cherry Pick koji selektivno predstavlja nagrađivane filmske radove koji istražuju temu seksualnog rada.
 
Drugi dio festivala je Cherry Pop Pan-Erotikum - jedinstveni interdisciplinarni program koji seksualnosti pristupa iz obrazovne i umjetničke perspektive te pruža platformu za otvoreni dijalog i istraživanje ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Ovogodišnje izdanje Cherry Pop Pan-Erotikuma donosi okrugli stol na temu Regulacija seksualnog rada u Hrvatskoj koji će okupiti sudionike iz različitih područja kako bi razgovarali o uvjetima i razlozima deregulacije seksualnog rada u Hrvatskoj, temi koja u domaćoj javnoj sferi ne zauzima previše mjesta. Rasprava je usmjerena na istraživanje mogućih implikacija, izazova i prednosti reguliranja industrije seksualnog rada u zemlji.
 
IZLOŽBA, PLESNI PERFORMANS I RADIONICA

 
Video instalacija ‘Gdje seks prestaje, a posao počinje?’ i prateći plesni performans prodiru u fascinantnu međuigru između seksualnosti i rada. Ova tema ne obuhvaća samo seksualni rad, već i umjetničko nastojanje da se u vlastitom radu istraži svijet strasti i emocija. Kada se točno spolni odnos pretvara u radni odnos? Može li se seksualna intimnost unutar braka smatrati oblikom seksualnog rada? Zašto toliko žarko stigmatiziramo ljude koji se bore za svoje temeljno pravo – pravo na izbor zanimanja?
 
Radionica intimnosti: mašta, želja, granice je interaktivni i inkluzivni program koji istražuje višestruke aspekte intimnosti u sigurnom okruženju punom poštovanja. Cilj radionice je otvaranje polaznika ka novim iskustvima i rad na seksualnom zdravlju.
 
Ulaz na sve programe je besplatan, osim na Erotski filmski kviz Maria Kovača.
 
Pridružite se ovogodišnjem Cherry Pop Festivalu rušeći barijere i promičući otvorenije i informiranje društvo.
 
Detaljan opis i raspored programa bit će uskoro dostupan na službenim stranicama festivala i društvenim mrežama (Facebook & Instagram). Radionicu organiziraju Akademski filmski klub i FPS Media, program se realizira u partnerstvu s Dokukinom KIC te uz podršku HAVC-a i Grada Zagreba.