Preskočite na glavni sadržaj

Drugi dio Artlessovog čitateljskog kultivatora

Artlessov čitateljski kultivator je inovativni projekt poticanja čitanja i razvoja čitateljske publike kroz povezivanje različitih umjetničkih područja i promociju umjetničkih radova povezanih s knjigama hrvatskih autora te organizaciju participativnih radionica. U drugom dijelu projekta održat će se online tribina s Klasjom Habjan i Ninom Bajsić (28. listopada), uz radionicu čitanja i pisanja poezije (26. listopada) i online radionicu ilustracije za srednjoškolce i studente (30. listopada).
vrijeme: 26.10.2021. - 28.10.2021.
url: https://www.facebook.com/Studio-Artless-626689157384634/?fref=tag

26. listopada 2021.,utorak
X gimnazija
radionica čitanja i pisanja poezije
16:40-18:10h
vodi: Neva Lukić

Radionica čitanja i pisanja poezije koncipirana je u tri dijela. U prvom dijelu predstavljamo kratak video s Klasjom Habjan, potom čitamo i komentiramo poeziju suvremenih hrvatskih pjesnika/ pjesnikinja. Većinom ćemo se oslanjati na poeziju iz zbirki objavljenih u ovoj ili prethodnoj godini. U posljednjem dijelu radionice, ovisno o preferencama, svaki će učenik/ica izabrati jednog autora/autoricu te napisati pjesmu po uzoru na stil, motive, formu i sadržaj odabrane poezije.
 
28. listopada 2021.,četvrtak
18:00h
Online tribina s Ninom Bajsić i Klasjom Habjan
Razgovara: Neva Lukić

30. listopada 2021.,subota
Ilustriranje književnog djela kroz digitalni medij
online radionica ilustracije za srednjoškolce i studente
11:00–13:00h
vodi: Klasja Habjan
 
Razmjena iskustva dodatno će doprinijeti korisnicima Procreate aplikacije na iPad tabletu. Svoj proces polaznici će dijeliti s voditeljicom, ukoliko žele, putem dijeljenja ekrana ili fotografiranja/snimanja „analognog“ rada.  
Na kraju, polaznici će biti zamoljeni da svoj rad pošalju na mail adresu organizatora, studioartless1@gmail.com, kako bi se uz dopuštenje autora objedinili, arhivirali te pokazali na završnoj prezentaciji projekta 12. studenog 2021. preko Zoom platforme. 
U prijavi je potrebno napisati svoje ime i prezime te podatak jeste li u mogućnosti pristupiti radionici uz crtaći tablet (ukoliko niste, radionici možete pristupiti i bez, uz likovni pribor po izboru). Po primitku će vam poslati link na Zoom.
Broj polaznika je ograničen, a prijave traju od 20.10. do 29.10., a prijaviti se možete na studioartless1@gmail.com

Projekt se provodi u suradnji s knjižnicom S.S. Kranjčevića, Zapoljska 1
Projekt podržava Ministarstvo kulture i medija RH u Godini čitanja.