Preskočite na glavni sadržaj

Drugačiji i jednaki - Umjetnost i inkluzija

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i inkluzivna umjetnička galerija Art & CeRZe 24. svibnja priređuju raznolik cjelodnevni program pod nazivom 'Drugačiji i jednaki - Umjetnost i inkluzija' koji će se odvijati na južnom platou MSU-a.
vrijeme: 24.05.2022. -
url: http://www.msu.hr

Cjelodnevni raznolik program posvećen je promoviranju inovativnih oblika rada s onima koje smatramo „drugačijima“ – a to su skupine osoba koje bilo zbog urođenih bilo stečenih osobina samo žele biti „jednake“. Kako je rekla Margareta Vidmar, umjetnica i edukatorica: „Želimo promijeniti stereotipe i predrasude prema takvim skupinama i promovirati društveni model uključivosti i pozitivne različitosti.“  
Edukatori, aktivisti, volonteri iznijet će svoja iskustva unapređivanja raznih metoda koje su uvijek inkluzivne. Članovi Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba izvest će predstavu „Potraga za vremenom“, bit će prikazana tri filma o uključivanju „drugačijih“ u kreativne programe, moći ćete poslušati predavanja i razgovore sa sudionicima, uključiti se u radionicu terapijskim zvonima.
Na kraju dana bit će otvorenje izložbe radova odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u Inkluzivnoj galeriji u Sermageova 4.
Organizacija: Daniela Bilopavlović Bedenik, viša kustosica, voditeljica Zbirke marginalne umjetnosti

Opširnije: MSU