Preskočite na glavni sadržaj

Dragana Sapanjoš: Back Together Again

Izložba umjetnice Dragane Sapanjoš pod nazivom 'Back Together Again' otvara se u petak, 30. rujna, u vodnjanskoj Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost, u 19 sati.
vrijeme: 30.09.2022. -
mjesto: Vodnjan
url: https://www.facebook.com/ApotekaProstorZaSuvremenuUmjetnost

Regeneracija mjere umjetnosti
 
Back Together Again (Ponovno zajedno) je naziv izložbe Dragane Sapanjoš koja nas umjetnošću još jednom poziva da ponovno pronađemo ljubav prema životu i umjetnosti koje su danas kao nikad dosad u neprestanoj opasnosti, izložene rizicima bolesti (pandemije) i ratova, u blizini i daljini, te njihovih posljedica.
Umjetnica se sa njima suočava na više razina, složenom i multidisciplinarnom izložbom. Naime, premda se izražava na području vizualnih umjetnosti, dakle izražajnim oblikom koji bi se prvenstveno trebao ticati vida, ne ustručava se upotrijebiti metode i sredstva kojima se mogu aktivirati i druga osjetila. Izložba nas dočekuje glazbom i pjesmom koje naše uši čuju prije ulaska na samu izložbu. No, ne radi se o eksperimentalnoj glazbi, pa čak ni o etničkim pjesmama i folkloru, već o takozvanoj talijanskoj zabavnoj glazbi, točnije o jednoj od najpoznatijih i najpopularnijih pjesama u Italiji i šire. Il cielo in una stanza (Nebo u jednoj sobi) skladba Gina Paolija:

(Iz predgovora, Giacinto Di Pietrantonio)