Preskočite na glavni sadržaj

Domaći animirani film 'Cvrčak i mravica' od 5. siječnja u kinima

Domaći animirani film 'Cvrčak i mravica' od 5. siječnja u kinima
Animirani film 'Cvrčak i mravica' od 5. siječnja 2023. dolazi u kina širom Hrvatske. Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije što ga čini jednim od najambicioznijih filmskih poduhvata u Hrvatskoj.
vrijeme: 05.01.2023. -
url: https://www.facebook.com/cricketandantoinette/

Cvrčak i mravica prvi je hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije. Na njemu je više od 10 godina radilo više od 150 suradnika. Tara Thaller nastupa u ulozi mravlje princeze Antonete, dok je Marko Petrić oživio lik cvrčka Keta. Uz njih nastupa još i Filip Vidović kao pokvareni mrav Anteodor te brojna druga poznata imena domaće glumačke scene.

Inspiriran Ezopovom basnom, Cvrčak i mravica na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Vizualno raskošan, ovaj animirani film uz song “Pjevati možeš i ti” donosi još tri originalna songa Coca Mosquita: “Sretni dani”, ”Nema zime” i “Što je život?”. Opširnije

Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba (producent Dino Krpan), a koproducent Zagreb Film.
Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH.
Distributer filma je Duplicato Media.

Novosti o filmu možete pratiti na društvenim mrežama (FacebookInstagramTik Tok).





Izvor: HAVC