Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarno-igrani film 'Moj mozaik 3' Diane Rosandić Živković

Dokumentarno-igrani film 'Moj mozaik 3' Diane Rosandić Živković
Književnica Diana Rosandić Živković predstavlja 'Moj moza(i)k 3', video presjek svog cjelovitog djelovanja kao samostalne umjetnice, u kojem su objedinjeni proza, poezija, kolaž, mozaik, glazba i igrokaz.
Diana Rosandić Živković rođena je 1964. godine u Rijeci. Završila je ekonomsku školu, od 1996. postala član DHK, a od 2000. član Zajednice HZSU, te kao profesionalna književnica živi i radi u Rijeci. Prevođena je na engleski, talijanski, španjolski, slovenski, makedonski, njemački, bugarski i mađarski. Poeziju i prozu objavljuje u časopisima. Mnoge su joj pjesme nagrađene, neke uglazbljene. Sudionica je mnogih književnih susreta i manifestacija. Bavi se i izradom mozaika od pronađenih, keramičkih krhotina, imala je i samostalne izložbe, a mozaikom „Plava Ruža“ sudjelovala na prvom „Bijenalu mozaika“ u Rijeci 2011., te uvrštena u zbornik...
 
U snimanju videa sudjelovala je doc.dr.sc Anita Rončević s Učiteljskog fakulteta u Rijeci te novinarka Slavica Mrkić Modrić uz asistenciju čuvene Žakline. Stihove u videu interperetiraju Zrinko Kapetanić i sama autorica.
Snimatelji: Robert Kalčić i Igor Modrić (Pro-rec)
Redatelj: Igor Modrić
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.