Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela Nagrade i Diplome 'Milka Trnina'

Nagrada 'Milka Trnina' godišnja je nagrada Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za iznimna umjetnička postignuća u prethodnoj kalendarskoj godini koju je HDGU utemeljilo 1958. godine i koja se od tada dodjeljuje svake godine. Dodjela Nagrade i Diplome održat će se u četvrtak, 25. svibnja, u 16 sati, u Foyeru HNK u Zagrebu.
vrijeme: 25.05.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hdgu.hr/

Na sastanku u petak 5. svibnja 2023. žiri u sastavu Tamara Coha Mandić, predsjednica žirija te Klasja Modrušan, Petrit Çeku, Filip Fak i Matija Fortuna, članovi, donio je odluke o Nagradi i Diplomi za iznimna umjetnička postignuća u 2022. godinu.
 
Nagradu „Milka Trnina“ dobivaju ex aequo tenor Domagoj Dorotić za ulogu Eisensteina u opereti „Šišmiš“ u produkciji HNK u Zagrebu  i Trio Elogio za koncert održan 5. travnja 2022. u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu u ciklusu Guitarra Viva.
 
Diplomu „Milka Trnina“ dobiva koprodukcijski projekt Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke i Opere HNK u Osijeku: Operni diptih Arlecchino Ferruccia Busonija i Gianni Schicchi Giacoma Puccinija.
 
Čestitamo dobitnicima!