Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela nagrada za strašne žene godine - Fierce Women Award 2022.

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women po treći put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine. Proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 4. svibnja, s početkom u 18 sati, u zagrebačkom Kinu Urania. Događajem se otvara šesnaesto izdanje Vox Feminae Festivala, koji će kroz mjesec svibanj prezentirati niz kulturno-umjetničkih i društvenih događaja kojima se promišlja i zagovara rodna ravnopravnost i društvena pravednost.
vrijeme: 04.05.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://voxfeminae.net/

Na događanju će javno biti predstavljeno pet strašnih žena i heroina koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u protekom razdoblju.
 
Dodjela nagrada za strašne žene godine nastavak je na dugogodišnje aktivnosti udruge K-zona, koja kroz portal Voxfeminae.net, Vox Feminae Festival te društvenu igru ‘Fierce Women’ već više od desetljeća radi na istraživanju, bilježenju i širenju znanja o postignućima žena u područjima kulture, politike, ljudskih prava, umjetnosti, znanosti i feminizma. Događajem se otvara šesnaesto izdanje Vox Feminae Festivala, koji će kroz mjesec svibanj prezentirati niz kulturno-umjetničkih i društvenih događaja kojima se promišlja i zagovara rodna ravnopravnost i društvena pravednost.
 
Na adrese udruge i uredništva portala krajem prošle godine pristigle prijave za preko 80 iznimnih pojedinki i organizacija koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Prijedloge građanki i građana evaluirao je žiri udruge K-zona.
 
Na događaj su pozvane sve nominirane žene, a s pet dobitnica koje će biti javno otkrivene na samom događaju razgovore će voditi novinarke i članice uredništva portala Voxfeminae.net. Prisutnima će se ispred K-zone obratiti Gabrijela Ivanov, su-osnivačica društvenog poduzeća ‘Fierce Women’. Dodjela nagrada prilika je da se uoči šesnaestog izdanja festivala ženskog stvarlaštva valorizira, popularizira i u fokus javnosti još jednom stavi djelovanje i postignuća svih nominiranih.
 
Događaj se sufinancira kroz sredstva Ministarstva Kulture RH, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Logističku i partnersku podršku pruža Kino Urania.