Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela nagrada ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost

Po prvi puta ULUPUH-ova Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost dodijelit će nagrade svojim članovima za iznimna postignuća u svome radu. Dodjela nagrada održat će se u utorak, 23. svibnja, u 17 sati, u Galeriji ULUPUH, Ilica 13, u Zagrebu.
vrijeme: 23.05.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://ulupuh.hr/

Tri velike nagrade sekcije u spomen na tri velikana kazališne i filmske umjetnosti, dodjeljivat će se svake dvije godine, u sklopu tradicionalne bijenalne izložbe Sekcije  Suvremena kazališna i filmska scena, za najbolje umjetničko ostvarenje u području kostimografije, scenografije i oblikovanja svjetla ostvareno u prethodne dvije godine, odnosno od protekle sekcijske izložbe ili/i za ukupan prinos struci s ciljem poticanja, afirmacije i unapređenja kostimografije, scenografije i oblikovanja svjetla u Republici Hrvatskoj.
 
Prema odluci ovogodišnjeg Odbora za dodjelu nagrada koji je radio u sastavu Dinka Jeričević, Martina Petranović i Ivana Bakal, nagrade će se dodijeliti kako slijedi:
 
Nagrada Ika Škomrlj za kostimografiju, u spomen na iznimnu umjetnicu kostimografiknjiju Iku Škomrlj (Zagreb, 13. srpnja 1932. – Zagreb, 15. listopada 2018.), dodijelit će se istaknutoj kostimografkinji Doris Kristić za kostimografska ostvarenja u 2021. i 2022. godini i za ukupan prinos hrvatskoj kostimografiji.
 
Nagrada Drago Turina za scenografiju, u spomen na iznimnog umjetnika scenografa Dragu Turinu (Virje, 6. svibnja 1943. – Zagreb, 20. siječnja 2020.), dodijelit će se scenografu Marinu Gozzeu za ukupan prinos hrvatskoj scenografiji.
 
Nagrada Miljenko Bengez za oblikovanje svjetla, u spomen na iznimnog umjetnika oblikovatelja svjetla Miljenka Bengeza (Zagreb, 27. svibnja 1972. –  Zagreb, 9. veljače 2021.), dodijelit će se Deniju Šesniću za oblikovanje svjetla u 2021. i 2022. godini i za ukupan prinos oblikovanju svjetla u Hrvatskom kazalištu.
 
Opširnije...